RESTAURACE HOTEL HORAL

ÚČASTNÍK SOUTĚŽE INTERIÉR ROKU

RESTAURACE HOTEL HORAL

Na českých horách je ještě stále velký nedostatek ubytovacích kapacit s kvalitním designem. Velké množství stávajících, i velkých hotelů, má interiér řešen tak, že vlastně ani není poznat, kde se hotel nachází. Mohl by stát v Brně na náměstí, ale i na horách, a to je též případ hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně.

Zadání nebylo ze strany klienta specifikováno, jako autoři jsme po oslovení přišli s konceptem použití přírodních materiálů, které mají vztah k okolní přírodě. Míra použití materiálu byla následně ze strany klienta korigována.

Z hlediska kapacity se jedná o řešení interiéru v největší části hotelu – bufetové restauraci. Potěšitelné je, že po realizaci této části, má klient zájem pokračovat na rekonstrukci interiéru celého hotelu v duchu restaurace.

Klient požadoval v rozumné míře zachovat co nebude proti konceptu. Původní podhled se tedy renovoval, stejně tak zůstala část podlahy z vinylových dílců. V letošním roce dojde k výměně oken a instalaci vnitřních žaluzií z masivního dřeva, které interiér ještě více zabydlí.

Hlavním materiálem je dubový masiv a dubová dýha, židle jsou typové: výrobce TON, čalounění židlí a lavic je látkové. Obklady na stěnách byly původně navrženy v kombinaci dřevo a kámen. Na základě ceny a hlavně technologické náročnosti, byl kámen nahrazen polyreyem, imitujícím tři odstíny kamene. Hlavní obklad stěny s dlouhou lavicí pak navazuje na stávající prosklené plochy, za kterými je vidět linie krkonošských svahů a kopců – tato linie pak pokračuje v interiéru na stěně.

Jednotlivé sekce výdeje pokrmů jsou pak v kombinaci dubové dýhy, umělého kamene, skla a nerezových profilů.

Hlavním inovativním prvkem je kombinace šikmého dýhovaného dřevěného obkladu s vyfrézovanou linií kopců, a návaznost na vložené pole se zalisovaným polyreyem ve třech odstínech, které též navazují na linii kopců.

Největší pozitivní zvláštností z našeho pohledu, je samotný fakt, že majitel takto velkého hotelu, má zájem na změně designu interiéru celého objektu, a to na základě právě dokončené rekonstrukce interiéru hotelové restaurace.

RESTAURACE HOTEL HORAL
 
RESTAURACE HOTEL HORAL
 
RESTAURACE HOTEL HORAL
 
RESTAURACE HOTEL HORAL
 
RESTAURACE HOTEL HORAL
 
RESTAURACE HOTEL HORAL
 
RESTAURACE HOTEL HORAL
 
 
 
Powered by Phoca Gallery
NAHORU